sab simplex scapa de balonare copiii si adultii

23 septembrie 2010

Simeticona este un ingredient des intalnit in medicamentele contra balonarii si flatulentei. sab simplex este un astfel de preparat, produs de gigantul farmaceutic Pfizer. El este bine tolerat de copii, fiind preferat de multe mamici in cazurile in care micutii sufera de balonare si colici. Iata ce contine, cum functioneaza si ce parere au cei care l-au folosit:

sab simplex – suspensie orala
sab simplex este un medicament antiflatulenta (pentru tratarea acumularilor de gaze intestinale). El actioneaza prin spargerea peliculei de la suprafata bulelor cu gaz acumulate in stomac sau in intestin sub forma de spuma, eliberând astfel gazul care apoi se elimina usor din intestin.

РSubstanta activa este simeticona, compusa din dimeticona 350 si dioxid de siliciu ̨n proportie de 92,5:7,5. Un mililitru de suspensie orala contine simeticona 69,19 mg.

– Celelalte componente (excipientii) sunt: citrat de sodiu, acid citric monohidrat, ciclamat de sodiu, benzoat de sodiu, zaharina sodica, carbomer, metilhidroxipropilceluloza 50 cPs, aroma de zmeura, aroma de vanilie, apa purificata.

Indicatii de utilizare sab simplex suspensie orala

sab simplex poate fi folosit pentru ameliorarea tulburarilor provocate de formarea excesiva de gaz în stomac si intestin, pentru pregatirea în vederea examinarii medicale a abdomenului prin radiografie, radioscopie, ecografie sau gastroduodenoscopie, pentru a trata formarea excesiva de gaz dupa interventiile chirurgicale, sau ca tratament adjuvant în cazul intoxicatiilor cu detergenti.sab simplex balonare

Daca sunteti sensibil la simeticona, nu luati acest preparat.

Suspensia orala de sab simplex poate fi folosita în timpul tratamentului cu alte medicamente. Cu toate acestea, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Suspensia orala de sab simplex poate fi luat in timpul meselor sau între mese si poate fi luat impreuna cu alte lichide, cum este, de exemplu, laptele.

  • sab simplex poate fi utilizat in timpul sarcinii sau alaptarii.
  • sab simplex nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
  • Suspensia orala de sab simplex nu contine carbohidrati si, de aceea, poate fi utilizat si de persoanele diabetice.

Mod de administrare sugari si copii hraniti cu biberonul:

15 picaturi (0,6 ml) adaugate la fiecare biberon cu hrana.

sab simplex se amesteca usor cu alte lichide, de exemplu cu lapte.

Mod de administrare copii mici:

15 picaturi (0,6 ml) in timpul sau dupa masa.

La nevoie, pot fi administrate inca 15 picaturi înainte de culcare.

Mod de administrare scolari si adulti:

Scolari: 20-30 picaturi (0,8-1,2 ml)

Adulti: 30-45 picaturi (1,2-1,8 ml)

Aceste doze se pot administra la fiecare 4-6 ore; daca este necesar, doza poate fi crescuta.

Se recomanda administrarea suspensiei de sab simplex in timpul meselor sau dupa mese si, daca este necesar, inainte de culcare.

Suspensia de sab simplex se poate administra la sugari inainte de alaptare folosindu-se o lingurita.

Flaconul trebuie agitat bine inainte de folosire. Se intoarce sticluta cu sistemul picurator in jos si se loveste usor fundul acesteia pentru a activa trecerea solutiei prin picurator.

Durata administrarii depinde de evolutia simptomelor. Daca este necesar, suspensia de sab simplex se poate administra pe perioade mai lungi de timp. Cu toate acestea, daca apar tulburari gastro-intestinale noi sau daca cele existente persista, adresati-va medicului.

Daca ai folosit acest medicament, impartaseste-ne parerea ta. Comenteaza:

One thought on “sab simplex scapa de balonare copiii si adultii

  1. silviu

    Eu am folosit si inca folosec SAB pastile si iau cite una de cate ori ma simt balonat. Am facut progrese remarcabile fata de momentele cand luam ESPUMISAN. Din cand in cand mai iau si GASEX este natural. Sanatate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *